The Small Space Marketplace

List Your Space

Find Space

Home About Us Executive Subscriber Membership RENTV Conferences Newsletter Contact Us Advertise
August 18, 2022
 Search RENTV
   Go!
 The REview
 News
News Home Page
Southern California
Northern California
Pacific Northwest
Texas/Southwest
Retail
Multifamily
Financing
Prop. Management
Archives
Press Releases
 R. E. Marketplace
Service Providers
JobWorks
Property Spotlight
 RENTV  Conferences
Subscriber Login:
  
Email      
    Go!
Password      
Forgot Password?



HOME PAGE NEWS
Printer-friendly Version   Email an Associate
Rescore Property Corporation’s 560k sf Mixed-User in Hollywood has Been Completed

6/29/21

Rescore Property Corporation has completed work on The Rise, a 561.6k sf, seven-story mixed-use residential and creative office project located at 1331 North Cahuenga Blvd in the heart of Hollywood. The project, consisting of 369 apartments, 13 live/work units, and 2.6k sf of creative office space, was designed by Nadel Architecture + Planning.

“The Rise is designed to take advantage of a prominent location in Hollywood –the conjunction of two high-traffic main streets coming together in a peninsula-like fashion with views of the world-famous Hollywood sign – to provide the living and creative workspaces that tenants in this market desire,” says Patrick Winters, President and Principal of Nadel Architecture + Planning. “Our design for the project was driven by the unique nature of that site, combined with the special marketplace that is Hollywood.”

Winters notes that The Rise’s location just south of Sunset Blvd and mere blocks away from the Hollywood sign, Hollywood Blvd, the Hollywood Bowl, and Runyon Canyon, will attract young professionals to the area, and street-level retail at the project will bring jobs to the community as well.

The Rise consists of five buildings totaling 341.6k sf of residential space in six levels, over 220k sf of parking in two levels, with space for 567 cars and 410 bicycles. The complex features architectural details designed to embrace the surrounding area, including an intentional “crack” in the massing that allows for views of the Hollywood sign and an existing street that runs through the project, notes Winters.

“Nadel’s deep expertise in the Los Angeles market informed the design and enabled us to deliver creative solutions for The Rise that are both practical and aesthetically appealing,” says Winters. “The site’s island shape and the nearby fire and police stations were challenges that led us to design the project to be constructed directly over a bisecting street. The result is a visually striking structure that maximizes tenants’ ability to see the surrounding community from their apartment or office space.”

In creating the design for The Rise, Nadel divided the project into five separate buildings linked by pedestrian bridges, with gaps between the buildings leading to an inner open courtyard – an increasingly popular feature in multifamily communities. This design allows for amplified views of the exterior and courtyard, a strategy that also helps break down the large building so that it is less fortress-like.

Another architecturally unique aspect of the project are the sloping exterior façades on three of the buildings, including a glass façade on one building that reflects the Los Angeles Fire Department Museum across the street.

The Rise offers a suite of modern outdoor amenities including a rooftop deck, outdoor gym, pool, barbecue grills, fire pits, dog runs with a dog wash unit, and outdoor seating with TVs. Other amenities include a clubhouse with fireplace and pool table, a fitness center, lounges, conference rooms, electric-vehicle charging stations, and a video screen in the main lobby that displays transit options and status. A high-end, 2,000+ sf penthouse unit on the 7th floor that can be leased out for special events is adjacent to a party room and a rooftop deck with a view of the Hollywood sign.

Sustainable features at The Rise include a 59,000-gallon rainwater harvesting tank for landscape irrigation and radiating circles of LED light strips in the motorcourt, which features a fountain and a 40-foot-diameter oculus open to the sky to allow sunlight into the area.

The project comprises a mix of ADA-adaptable micro-units, studios, and one- and two-bedroom units – some with dens. Second-floor units feature exposed-to-view utilities and exposed concrete shearwalls, achieving an industrial look similar to the loft units found in Downtown Los Angeles. Numerous apartments have private balconies or patios.

Planned amenities for the property include solar panels, a large-parcel locker room in the garage for refrigerated units to accommodate food deliveries, and a 63-foot-long video screen in the motorcourt.






Return to the Archive page


 


 


 


 
 



Home | About Us | Newsletter | Contact Us | Executive Subscriber Membership | Executive Subscriber Home | Advertise
Southern California | Northern California | Pacific Northwest | Southwest | Retail | Multifamily | Financing | Property Management
Archives | Press Releases | Service Providers | JobWorks | Property Listings

Copyright © 2022 by RENTV, All Rights Reserved
Website designed by Regency Web Services, Inc. and powered by Lightning Media